ANNOUCEMENT ARCHIVE FOR GENERAL

MAINTENANCE : PERMOHONAN KEMASUKAN IJAZAH SARJANA MUDA SESI 2017/2018 (FEBRUARI)

 

Maaf atas kesulitan. Permohonan kemasukan tergendala seketika. Oleh itu, permohonan akan dibuka sehingga 4 Nov 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sila Klik Untuk Membuat Permohonan

 


PERMOHONAN TERBUKA KEPADA:

  •   WARGANEGARA MALAYSIA SAHAJA
  •   LEPASAN STPM/MATRIKULASI/STAM/DIPLOMA UA /DIPLOMA US/ DVM / DKM / DLKM /SETARAF

 

1.    Pemohon dikehendaki membuat permohonan melalui www.upsi.edu.my/online bermula 9 Oktober 2017 (Isnin) selepas jam 5.00 petang.

2.    Pemohon dinasihatkan membuat semakan syarat kemasukan terlebih dahulu sebelum mengisi borang permohonan atas talian.

3.    Pemohon mesti membeli no Bitara ID Ijazah  (RM26.06) mulai 9 Oktober 2017 (Isnin) hingga 3 November 2017 (Jumaat) dengan menggunakan kad pengenalan (IC) pemohon (bukan wakil) di mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) di seluruh Malaysia.

4.   Sila pastikan no Bitara ID Ijazah  yang dibeli adalah tertera di Slip pembelian sebelum meninggalkan kaunter. Sebarang kesilapan pembelian no. bitara, TIADA pemulangan bayaran.

5.   Permohonan yang lewat tidak akan diproses dan permohonan yang tidak menerima jawapan selepas 5 Mac 2018 (minggu ke-4 kuliah) adalah dianggap tidak berjaya.


NOTA :

         SEMUA PROGRAM ISMP ADALAH PROGRAM BERBENTUK PASARAN TERBUKA (OPEN MARKET) IAITU PROGRAM IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN YANG TIADA JAMINAN UNTUK LANTIKAN SEBAGAI PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU) DI BAWAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA (KPM) SELEPAS TAMAT PENGAJIAN KELAK.

SENARAI NAMA PROGRAM YANG DITAWARKAN ADALAH SEPERTI BERIKUT:Mengenai Kami

 
Kementerian Pendidikan Malaysia PTPTN Jabatan Perkhidmatan Awam SPP MQA MyBSN Kajian Pengesanan