Visi,Misi & Objektif Jabatan

Kami di Bahagian Hal Ehwal Akademik Universiti Pendidikan Sultan Idris mempunyai :

visi,misi dan objektif jabatan seperti berikut :

Visi Jabatan

To make Academic Division efficient and excellent in University Academic Management

Misi Jabatan

To provide the best service in academic management through admission, registration and record, examinations, graduation and senate

Objektif Jabatan

Untuk Mengurus Dan Melaksanakan Dasar Dan Perancangan Aktiviti Akademik Univerisiti Iaitu Kemasukan, Pendaftaran, Peperiksaan, Pengijazahan, Senat, Perancangan Dan Pembangunan Akademik, Sistem Maklumat Pelajar Dan Rekod Berpandukan Kepada Perlembagaan, Akta, Kaedah Status Dan Peraturan Akademik Universiti Dengan Cekap Dan Berkualiti.